Reparatie & onderhoud

(Spoed) Reparatie in eigen huis

Bel ons direct! Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar en kunnen uw gebroken kunstgebit direct voor u repareren.

Bel 013-523 00 85 voor Oisterwijk of 073-547 68010 voor Schijndel.

Zijn we buiten werktijden niet bereikbaar, stuur dan een mail met daarin kort uw klacht of schade en uw gegevens, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mail voor Oisterwijk naar oisterwijk@kunstgebitcentrum.nl en voor Schijdel naar schijndel@kunstgebitcentrum.nl

Waarom een kunstgebit repareren?

Een tijdige kunstgebitreparatie is van groot belang voor behoud van functionaliteit, mondgezondheid èn natuurlijk het zelfvertrouwen. Beschadigingen aan het kunstgebit kunnen snel leiden tot ongemakken en esthetische zorgen. Door uw kunstgebit op tijd te repareren worden verdere complicaties voorkomen, waardoor de duurzaamheid en effectiviteit van het kunstgebit ten alle tijden gewaarborgd blijven.

Wanneer heeft uw kunstgebit een reparatie nodig?

Wanneer uw kunstgebit beschadigd is, is het tijd voor een reparatie. De aard van de schade kan zeer divers zijn, variërend van een gebroken kunstgebit, een scheur in het materiaal, een afgebroken tand of zelfs een losse tand of kies. In alle gevallen is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere complicaties te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw kunstgebit weer volledig in ere wordt hersteld. Ons Kunstgebitcentrum staat 5 dagen per week voor u klaar om uw kunstgebitreparatie uit te voeren. Wij richten ons naast reparaties van gebitsprotheses ook op rebasingen oftewel het opvullen van uw kunstgebit en het vervaardigen van een compleet nieuw kunstgebit of klikgebit.

Reparatie kunstgebit

Diverse soorten schade aan kunstgebitten.

Verschillende schades aan kunstgebitten, zoals breuken, scheuren en losse tanden, vragen om specifieke aandacht. Breuken kunnen de functionaliteit vrijwel direct beïnvloeden, terwijl scheuren op termijn ongemak en irritatie kunnen veroorzaken. Losse tanden en afgebroken tanden kunnen verder leiden tot ongemak en esthetische zorgen. Kortom, de schade aan uw kunstgebit kan leiden tot vervelende mondgezondheidsproblemen.

Hoe verloopt een afspraak voor een kunstgebitreparatie?

Bij Kunstgebitcentrum Oisterwijk en Schijndel kunt u meestal dezelfde dag nog terecht voor een kunstgebitreparatie. In de meeste gevallen kunt u er zelfs op wachten, omdat deze dan vrijwel direct wordt uitgevoerd. In de meeste gevallen zal dit niet langer duren dan een uurtje. Bij complexere reparaties kan het iets langer duren, maar we streven er altijd naar om het op dezelfde dag te af te werken, zodat u uw kunstgebit niet te lang hoeft te missen.

Wie kan uw gebit repareren?

Voor kunstgebitreparaties hoeft u niet naar een tandarts of tandtechnicus. Van kleine drukplekken en drukpuntjes tot grotere herstelwerkzaamheden, hebben wij uitgebreide ervaring in het maken en repareren van kunstgebitten.

Waar kunt u spoedreparaties laten doen?

U bent van harte welkom op onze locatie aan de Spoorlaan 52 in Oisterwijk. Met voldoende parkeergelegenheid voor de deur en gelegen recht tegenover het treinstation van Oisterwijk heeft u de keuze hoe u wilt reizen.

Spoedreparatie voor uw kunstgebit

Wij begrijpen dat een gebroken kunstgebit snel hersteld moet worden. Daarom zijn wij tijdens werkdagen telefonisch bereikbaar voor spoedreparaties aan uw kunstgebit. Een spoedreparatie duurt meestal niet langer dan een uurtje en is vergelijkbaar met een reguliere reparatie waarop u kunt wachten. Buiten werkdagen of in het weekend kunt u ons het beste een mail sturen via info@mzco.nl met vermelding van uw klacht/schade aan uw kunstgebit en uw naam en telefoonnummer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Een kunstgebit reparatie zelf uitvoeren.

Wij raden u ten zeerste af om zelf lijm te gebruiken voor het repareren van uw beschadigde kunstgebit. Dit kan het herstelproces bemoeilijken en mogelijk zelfs leiden tot onherstelbare schade. Kunstgebitten zijn complex; vertrouw op de tandtechnicus voor een optimale reparatie en voorkom daarmee onnodige risico’s.

Levensduur en Onderhoud van Kunstgebitten.

De levensduur van uw kunstgebit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder de materialen waaruit het kunstgebit is vervaardigd, de kwaliteit van de constructie en het (dagelijkse) onderhoud. Ook kan het per persoon variëren, omdat veel persoonlijke factoren invloed hebben op de levensduur van de gebitsprothese. Hierover kunnen Rob en Paul van Straten u als gediplomeerde tandprothetici alles vertellen.

Als uw kunstgebit door ouderdom beschadigd is, zorgen wij er met een reparatie voor dat u met uw oude kunstgebit kunt blijven functioneren. Als wij de kunstgebitreparatie uitvoeren, kunt u van ons verwachten dat wij u voorzien van een passend advies voor het onderhoud van uw bestaande – of een nieuwe kunstgebit.

U heeft iedere 5 jaar recht op een nieuwe gebitsprothese. Wij hebben contracten gesloten met alle zorgverzekeraars, hierdoor wordt een nieuwe prothese grotendeels of geheel vergoed vanuit uw basisverzekering. Met de aanvullende tandartsverzekering kan deze in sommige gevallen volledig vergoed worden. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Het rebasen / opvullen van uw gebitsprothese.

Het belangrijkste onderhoud van uw gebitsprothese is het tijdig rebasen, oftewel opvullen. Wanneer er geen eigen tanden meer aanwezig zijn in uw kaak, zal deze namelijk langzaam gaan slinken. Hierdoor gaat het kunstgebit (ongemerkt) losser zitten en/of er kan eten onder komen. Kunnen er pijnplekken ontstaan en het kan zelfs onnodig gaan breken. Het is daarom belangrijk om tijdig uw gebitsprothese te laten opvullen, oftewel rebasen. De prothese sluit na een rebasing weer volledig aan op uw kaak.

Onderhoud aan uw kunstgebit.

Als u geen reparatie nodig heeft maar wel interesse hebt in het onderhoud en periodieke controles van uw kunstgebit, zijn wij ook voor u beschikbaar. Regulier onderhoud is namelijk cruciaal om de levensduur van uw kunstgebit te verlengen en om problemen te voorkomen. Zowel vaste patiënten als nieuwe patiënten zijn bij Kunstgebitcentrum Oisterwijk en Schijdel welkom voor een vrijblijvende beoordeling van hun kunstgebit.

blog-dental-implant-cost-guide

Tarieven t.b.v. reparaties aan uw kunstgebit.

Een basisverzekering vergoedt 90% van de kosten van een kunstgebitreparatie. 10% van het totaalbedrag van de kunstgebitreparatie komt daarmee voor rekening van de patiënt. Deze 10% wordt ‘de eigen bijdrage’ genoemd. Deze eigen bijdrage kan afgedekt worden door een eventuele aanvullende (tand)verzekering. De vergoedingen van een kunstgebitreparatie zoals hier omschreven, gaan wel ten koste van het eigen risico.

Wij hebben contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars, hierdoor wordt een nieuwe prothese bijna altijd volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering zal deze zelfs altijd volledig vergoed worden.

Wilt u meer weten over de tarieven? Kijk op allesoverhetgebit.nl voor meer informatie.